Προορισμοί

Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρος. Τέσσερα νησιά με μεγάλη ιστορία. Τέσσερις προορισμοί, ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, και κοινό παρονομαστή την μικρή απόσταση από τον Πειραιά και την εύκολη πρόσβαση.

ΑΙΓΙΝΑ

Κοσμοπολίτικη το καλοκαίρι, αλλά ιδιαίτερα μαγευτική και το χειμώνα, η Αίγινα είναι από τα ελάχιστα νησιά της χώρας που καλύπτουν κάθε πιθανή επιθυμία όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παραλίες οργανωμένες αλλά και άσπιλες, αρχαία μνημεία που καθηλώνουν, ορισμένα από τα κορυφαία σύγχρονα αρχιτεκτονήματα της Ελλάδας, τέχνες και πολιτισμός, φυσιολατρικοί περίπατοι στο βουνό, βόλτες σε μακρινά χωριά με ζωντανούς θρύλους, ντόπια προϊόντα απαράμιλλης νοστιμιάς, παράδοση και φυσικά διασκέδαση για κάθε ώρα της ημέρας. Χαρίστε στην Αίγινα μια-δυο μέρες παραπάνω. Της αξίζουν και σίγουρα θα την αναζητήσετε ξανά, το συντομότερο! 

Το καλοκαίρι προσεγγίζουμε και το βορινό λιμανάκι του νησιου, την γραφική και πανέμορφη Σουβάλα. Με το πλοίο Μενεκράτης, η διαδρομή αποτελεί μια οικονομικότερη και ταχύτερη λύση για όσους θέλουν να βρεθούν σε περιοχές όπως το Βαθύ, η Βαγία, η Βίγλα, καθώς και ο Ναός της Αφαίας και η Αγία Μαρίνα, η οποία παραδοσιακά διατηρεί και επισημη βράβευση με Γαλάζια Σημαία για την παραλία της.

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Το μικρό διαμάντι του Αργοσαρωνικού. Κορυφαίος κοντινός προορισμός, το Αγκίστρι σφύζει από ζωή όλο το καλοκαίρι, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Μικρό, όμορφο, απαλλαγμένο από το άγχος των αποστάσεων και διάσημο πλέον για τις μαγευτικές παραλίες που συνδυάζουν αρμονικά τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά με την έντονη βλάστηση. Αρκεί μόνο ένα διήμερο για να το λατρέψετε.

ΜΕΘΑΝΑ

Καταπράσινα, γεμάτα ιστορία και γεωλογικό ενδιαφέρον, τα Μέθανα είναι προορισμός ιδανικός για όσους λατρεύουν την περιπέτεια. Πρωταγωνιστής φυσικά είναι το ομώνυμο ηφαίστειο, το 1 από τα μόλις 5 ενεργά σε όλη την Ελλάδα - η πιο πρόσφατη εκρηκτική δραστηριότητα του σημειώθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ.! Γνωστή και ως Λουτρόπολη λόγω των ιαματικών λουτρών της, η Χερσόνησος προσφέρει την πιο άμεση πύλη πρόσβασης των νησιών του Σαρωνικού προς την Πελοπόννησο. Μεταβείτε χωρίς όχημα και απολαύστε ένα διήμερο χαλάρωσης και ευεξίας. Πάρτε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας, εξασφαλίστε λίγες ημέρες παραπάνω και εξερευνήστε τη γύρω περιοχή, τη φύση, τα χωριά και τις υπέροχες παραλίες. Θα σας αποζημιώσουν!

ΠΟΡΟΣ

Ιδιαίτερα γραφικός και ολόγυρα γεμάτος με καταπράσινες πλαγιές που κατεβαίνουν σχεδόν μέχρι την αμμουδιά, ο κοσμοπολίτικος Πόρος συνδυάζει αριστοτεχνικά την παράδοση με το σήμερα. Περπατήστε κατά μήκος της πανέμορφης παραλιακής στο λιμάνι, περιηγηθείτε στα ιστορικά στενά, ανακαλύψτε τα αμέτρητα μικρά μαγαζάκια, βουτήξτε στα φανταστικά του νερά και γευθείτε νοστιμιές από εστιατόρια και ταβερνάκια που ικανοποιούν κάθε λογής όρεξη. Αφεθείτε στη μαγευτική θέα του καναλιού που χωρίζει τον Πόρο από το Γαλατά. Καθημερινά το διασχίζουν δεκάδες σκάφη και ιστιοπλοϊκά και η απογευματινή ρέμβη γίνεται μοναδική.