Βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα

Στόχος μας είναι να λειτουργούμε έναν αποκλειστικά ηλεκτρικό στόλο πλοίων έως το 2040. Για να το πετύχει αυτό, η Saronic Ferries θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα τα υπάρχοντα πλοία της με πλοία μηδενικών εκπομπών ρύπων μέσα στα επόμενα 23 χρόνια.

Βιωσιμότητα
ΕΧΘΕΣ

Βέλτιστη χρήση στόλου

Πραγματοποιώντας σε πραγματικό χρόνο ανάλυση της ζήτησης ανά λιμάνι και εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε πλοίου, βελτιστοποιούμε συνεχώς το χρονοδιάγραμμα, την κατανομή χωρητικότητας και την ταχύτητα πλεύσης σε κάθε προορισμό, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πράσινη απόδοση του στόλου μας.

ΣΗΜΕΡΑ

Σχεδιασμός του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού πλοίου στην Ελλάδα

Λαμβάνοντας υπόψη το επιχειρησιακό μας προφίλ και αναλύοντας το μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα καταλληλότερα πλοία για την εξυπηρέτηση του Σαρωνικού είναι τα πλήρως ηλεκτρικά. Έτσι, μαζί με συνεργάτες παγκόσμιας κλάσης, σχεδιάζουμε ένα πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό / οχηματαγωγό πλοίο που προγραμματίζεται να είναι λειτουργικό και να ενταχθεί στο στόλο μας έως το 2026. Θα είναι το πρώτο πλοίο μηδενικών εκπομπών ρύπων για τα νησιά του Σαρωνικού και για την Ελλάδα.

ΑΥΡΙΟ

Οδηγώντας την αλλαγή

Κάνουμε ένα βήμα προς έναν πιο καθαρό και βιώσιμο κόσμο. Οραματιζόμαστε τη λειτουργία μας στα νησιά του Σαρωνικού με έναν αποκλειστικά ηλεκτρικό στόλο πλοίων έως το 2040. Συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρες εταιρείες ώστε να καινοτομήσουμε, να φέρουμε την αλλαγή και να εμπνεύσουμε περισσότερες τέτοιες κινήσεις στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε.