Τα Μέθανα δεν είναι νησί. Αλλά είναι.

Αυτό είναι το διάσημο «θεώρημα» των Μεθάνων, και είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε.

25 Απρίλιος 2023
 
Τα Μέθανα δεν είναι νησί. Αλλά είναι.

Τα Μέθανα βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό και ΔΕΝ είναι νησί! 

Τι είναι τα Μέθανα; Μια ιδιαίτερα προικισμένη χερσόνησος. 

Επίσημα η Χερσόνησος των Μεθάνων, που κουβαλάει πάνω της πολλά χρόνια ιστορίας και κάθε πιθανή ομορφιά που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε νησί. Κουβαλάει συγχρόνως και κάθε απίθανη γεωλογική και μορφολογική ιδιαιτερότητα που της χαρίζει η χερσαία φύση της. Και κάπως έτσι, ενώ τα Μέθανα δεν είναι νησί, είναι ένα πανέμορφο νησί, γεμάτο ιστορία, φυσικό πλούτο, περιπέτεια, και άγρια ομορφιά. 

Κάθε θεώρημα ωστόσο, στέκει μόνο με την απόδειξή του. Σωστά; Εδώ λοιπόν σας το αποδεικνύουμε. Ότι δηλαδή, τα Μέθανα δεν είναι νησί, αλλά είναι. Και μάλιστα, το αποδεικνύουμε μακροσκελώς.  Με επιχειρήματα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και διεγείρουν τόσο πολύ την περιέργεια, που το πιο πιθανό είναι πως θα έχετε κλείσει εισιτήρια πριν καν ολοκληρώσετε την ανάγνωση. 

1. Στα Μέθανα πας με το καράβι. Αλλά δεν είναι νησί. 

Σε 2 ώρες ακριβώς από την  Πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται κανείς στον ήσυχο και όμορφο λιμένα των Μεθάνων. 

2. Στα Μέθανα φτάνεις με το καράβι. Όμως, όταν το καράβι φτάνει στα Μέθανα, εσύ νομίζεις πως φτάνεις κάπου αλλού. Στο Αιγαίο. 

Ναι είναι ακριβώς έτσι. Το καράβι προσεγγίζει Μέθανα, δηλαδή ουσιαστικά Πελοπόννησο, το μυαλό όμως «βλέπει» Αιγαίο. Γιατί; Σε αντίθεση με τις πεδινές ακτογραμμές σε όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, η φύση εδώ έχει φροντίσει να σκαλίσει ένα τοπίο ψηλό, απόκρημνο σχεδόν ολόγυρα. Τα βράχια σηκώνονται ψηλά, αλλού είναι άγρια, αλλού κατάφυτα, αλλού σαν λιωμένα κεριά αφού ουσιαστικά πρόκειται για όγκους λάβας που έχουν πετρώσει.

3. Τα Μέθανα έχουν φανταστικές παραλίες με καταγάλανα νερά, όπως τα νησιά

Οι αμμουδερές, βοτσαλωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, τα θαλάσσια παιχνίδια, το ψάρεμα και οι πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή μαζί με τους ρομαντικούς περιπάτους στην παραλία της Λουτρόπολης, στο νησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Γεώργιο, το ηλιοβασίλεμα, εγγυόνται αξέχαστες και μοναδικές οικογενειακές διακοπές στο νησί των Μεθανων…. εεεε λάθος, στην χερσόνησο των Μεθάνων. 

4. Στα Μέθανα απολαμβάνεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως στο νησί

Οι ψαροταβέρνες των Μεθανων φημίζονται για το φαγητό τους και την γνήσια, ζεστή φιλοξενία.  Τα θαλασσινά έρχονται κατευθείαν από το καΐκι, στο πιάτο σας μαζί με σπιτικούς μεζέδες και ούζο. Όπως στο νησί. 

5. Στα Μέθανα η θέα είναι πάντα προς τη θάλασσα. 

Μπορεί οι περίπατοι να είναι ανηφορικοί, μέσα στο πράσινο ή δίπλα στο ηφαίστειο, η θέα όμως είναι η ειδυλλιακή εικόνα της θάλασσας με τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά που βάζουν πλώρη για το στενό του Πόρου.

και τέλος

6. Η γραφική Χερσόνησος των Μεθάνων, ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού Κόλπου.

Αν δεν είναι αυτό επιχείρημα ότι τα Μέθανα είναι νησί, τότε τι είναι;

 

Για όλα αυτά και άλλα πολλά, τα Μέθανα δεν είναι νησί. Αλλά είναι.

Και μάλιστα μόλις 2 ξέγνοιαστες ώρες ταξίδι με το πλοίο από τον Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Μέθανα, δες εδώ.

Για δρομολόγια για τα Μέθανα δες εδώ.

Κατηγορία