Πού θα πάμε για μπάνιο σήμερα;

Η Αίγινα έχει ένα μοναδικό μορφολογικό χαρακτηριστικό. Το παραλιακό της ανάγλυφο είναι τέτοιο, που δημιουργεί σχεδόν σε όλη την περίμετρο του νησιού, μικρά μικρά «παραλιάκια». Σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται κανείς, σίγουρα υπάρχει μία οργανωμένη παραλία σε οδήγηση λιγότερη των 10 λεπτών.

08 Μάρτιος 2023
 
Πού θα πάμε για μπάνιο σήμερα;

Οργανωμένες παραλίες υπάρχουν πολλές και για όλα τα γούστα. Μικρές, μεγάλες, με άμμο, με βότσαλο, σε τοπίο βραχώδες ή σε τοπίο κατάφυτο, με πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως το νερό να δημιουργούν στρέμματα φυσικής σκιάς. Κάποιες πιο ήσυχες και πιο οικογενειακές, άλλες με αυτή την ωραία «φασαρία» και πιο θορυβώδεις, όλες με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αίγινας. 


Αγία Μαρίνα

Η μεγαλύτερη οργανωμένη πλαζ του νησιού, στον ομώνυμο οικισμό. Πολλά μαγαζάκια επί της παραλίας, φανταστικά νερά και στα πολύ plus το μπαρ-σπηλιά του Σώτου για άραγμα αλλά και βουτιές. 


Άγιος Βασίλειος

Οργανωμένη πλαζ, η πιο κοντινή οργανωμένη στο λιμάνι. Σημείο συνάντησης επίσης για surfers & kite surfers, λόγω του αέρα που τα ευνοεί αυτά τα αθλήματα, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικός για ένα απλό μπάνιο. Με ταβέρνα πάνω στο κύμα.


Αιγινήτισσα

‘Ισως η πιο hype παραλία του νησιού, με απίστευτη δροσιά από τις καλαμιές που ντύνουν όλο το σποτ, με δυνατή μουσική, fancy καντίνα-εστιατόριο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, και λίγο πιο δίπλα, ψαροταβέρνα πάνω στην προκυμαία.


Aegina Marris

Στον κόλπο του πάλαι ποτέ θρυλικού ξενοδοχείου, με το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα να δεσπόζει από πάνω. Οργανωμένη, με εύκολο παρκάρισμα. 


Βαγία

Ήσυχο και γραφικό μέρος για μπάνιο παρά το ότι είναι μια οργανωμένη παραλία με beach bar.

 

Μαραθώνας

Η «διπλή» παραλία του νησιού αφού χωρίζεται σε Μαραθώνα Α και Μαραθώνα Β. Και ο Α και ο Β οργανωμένοι, και οι δύο με έναν οικογενειακό χαρακτήρα, ανάμεσά τους όμως, μαζί με αρκετές ταβέρνες με πεντανόστιμο φαγητό, και ένα beach bar. 


Κλήμα

Από τους πιο όμορφους και απομακρυσμένους κολπίσκους του νησιού, με απίστευτα γαλανά νερά και ένα πληθωρικό beach bar με δυνατή μουσική.


Κολώνα

Ανοργάνωτη παραλία, απαράμιλλης ομορφιάς, μόλις 10 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι. Καταγάλανα νερά, χρυσαφένια άμμος, κολύμπι κάτω από την ιστορία με θέα τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Παλιότερα και το σπίτι της καρέτα-καρέτα, προτίμηση επίσης πολλών καλλιτεχνών ανά τα χρόνια. Πάρτε μαζί σας τα πάντα από νερό-ομπρέλες κλπ. 


Κόλπος Λιβαδάκι (σμαραγδένια καρδιά)

Με αντίστοιχο όνομα στους χάρτες, και λίγη περισσότερη οδήγηση για να φτάσετε, αλλά αξίζει. Ανοργάνωτη παραλία με βότσαλο, σχεδόν ερημική ειδάλλως πολύ ήρεμη, με δύο σχεδόν όμοια μικρά κολπάκια που από πάνω φαίνονται σαν καρδιά.


Πέρδικα

Η παραλία στο ξακουστό ψαροχώρι. Αμμουδιά μόλις φτάνεις στον οικισμό, αριστερά, πλατιά βράχια με υποδομές (ομπρέλες-σκάλες για να μπεις – βγεις) αφού διασχίσεις τον οικισμό. Τα νερά σχεδόν πάντα «λάδι», ένα πανέμορφο βαθύ μπλε, οι ντόπιοι και οι ντόπιες δίνουν έναν έξτρα cult χαρακτήρα, οι ψαροταβέρνες είναι με το που βγεις από τη θάλασσα. 

 

Πλακάκια

Ίσως τα ομορφότερα νερά της Αίγινας και μπορεί και όλου του Σαρωνικού. Τιρκουάζ, διαυγή, πεντακάθαρα και δροσερά σε αυτή την ανοργάνωτη άπλα πάνω σε βράχια, σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές του νησιού. Νερά που φιλοξένησαν και όλη τη γενιά του ’30, για αυτό και οι Μόραλης, Καπράλος, Νικολάου, Καζαντζάκης και άλλοι διάλεξαν να κάνουν εδώ τα σπίτια και τα εργαστήριά τους. 


Πόρτες

Ήσυχος ανοργάνωτος κολπίσκος στην ανατολική πλευρά του νησιού, για χαλάρωση, διάβασμα στην παραλία, ηλιοθεραπεία και σίγουρα για πέρασμα σε μία από τις 3 ταβέρνες που υπάρχουν στον οικισμό. 


Σαρπάς

Ίσως ο πιο όμορφος, σίγουρα ο πιο σοφιστικέ κόλπος του νησιού. Οργανωμένη παραλία, μία μαγεία στην ατμόσφαιρα, μία απέραντη ομορφιά στα νερά και ένα πιο χαμηλών τόνων αλλά πεντανόστιμων μεζέδων beach bar. Tip: μείνετε να απολαύσετε βουτιά και ατμόσφαιρα μετά τις 7 το απόγευμα.


Σουβάλα

Η παραλία δίπλα από το βορινό λιμάνι του νησιού, οργανωμένη με όμορφα νερά. Ό,τι πρέπει για καθημερινό μπάνιο, ό,τι πρέπει και για μια βουτιά πριν την αναχώρηση. 


Σουβάλα ΛΟΥΤΡΑ

Λίγο πιο κάτω από το λιμάνι της Σουβάλας, αυτός ο οργανωμένος παράδεισος των πάλαι ποτέ ιαματικών νερών θα σας μαγέψει. Καταπράσινα νερά κόντρα σε ολόλευκη άμμο και ένα vibe ό,τι πρέπει για καλοκαίρι. 

 

Κατηγορία